bila hati bernyanyi..jemari kan menari

24 Okt 2012

graf hidup

lama bukan aku sepi 
tiada berita baru yang ingin diwar-warkan
tiada catat baru nak dikongsi
hari-hari jalan yang sama
cerita yang sama
rumah-ofis-rumah
melayan anak bujang yang makin lasak
menyudahkan tempahan-tempahan di kedai

lama tak lepak menyicip sepotong kek lembut 
di secret recipe
atau mencuci mata dari kedai-kedai 
di shopping mall
atau sekadar lepak borak-borak
dengan teman-teman
teringin sebenarnye menghabiskan petang2 indah
atau hujung minggu dengan si kecik ni
bersiar-siar
semuanya tak terlaksana

macam hulu sangat plak hidup aku kan
bukan... cuma keadaan dan masa yang membataskan
so hidup cuma makin mendatar
kadang-kadang bosan

hidup tak selalunya di atas kan
sedangkan air pon tak selalu tenang

10 Mei 2012

bunga dalam hati

haloha..
hati saya penuh bunga
tapi tak sempat nak sematkan bunga-bunga tu kat sini
rutin hidup dh berubah
jemari dh tak menari
sibuk bermain dengan si manja




si kecik makin membesar
tak terlayan keletah comel dia
buat hati terbang macam rama-rama
ingin rasanya sentiasa bersama
tapi kerja tetap kene jalan


14 Mac 2012

selamat pagi=)

ceria nya pagi saya
subuh saya dah bangun
kejut ibu saya solat


apa ibu bedung2 saya ni..tak suke la


hiah..tengok la mirul pandai lepaskan diri


ish ..susah nye..

yeay..berjaya...

hahah ibu kalah...



selamat pagi semua=)




12 Mac 2012

dia yang buat aku rindu

dia lah..
kalau menonggeng cm ni..lena la die tido

nie on the way balik kampung..first time die jalan jauh


bukan main abang naufal berlakon peluk baby ye..

dia yang garang cepat marah

dia yang suka tersenyum dan buat aku rindu

dan keletah dia yang suka ajak sembang

tangan kecik dia yang tak pernah jemu aku genggam

dia lah..

penawar hati

pengarang jantung

dan dia yang semakin membesar




6 Mac 2012

kurnia

kurnia..
kerna kasih sayangMu Allah
lalu anugerah ini Kau kurniakan
atas nama cinta
lalu kurnia ini aku terima
demi cinta
nyawaku jadi galang gantinya
redup mata indah
buat aku sendu dalam suka
mulus wajah suci
seakan sukar mahu percaya
segalanya sempurna
buat jiwa bersyukur tiada noktah
semua demi kurnia ini
yang lahir dari rahimku
lambang cinta aku dan kekasih

8 Feb 2012

new life

wah dah tahun 2012
lama betul aku tinggalkan blog ni
bukan apa
alhamdulillah atas izi yang Maha Agung
aku selamat melahirkan permata hati pertamaku
29.12.2011 yang lalu
awal 3 minggu dari due
panjang ceritanya
nanti di lain entry aku coretkan
cukupla buat masa ini aku kongsikan
kurnia baru ini..hehehe

SYED AMIRUL RIZAUDIN BIN SYED RAZLIDIN




 ini wajah-wajah cinta hati aku & hubby
masa hari kelima
kami baru keluar wad
selepas macam-macam tragedi
alhamdulillah
dah selamat balik rumah

sekarang dah habis berpantang pun=)

24 Dis 2011

my 1st wedding anniversary..

yaAllah.. ade ke last entri awal muharram.. punye la berhabuk blog aku ni..
well.. name pon bisness woman kan..busy la babe..hehehe..
sebok melayan baby dalam perut ni tak de masa nak online..cheh alasan..


tapi memang hakikatnye aku sangat busy..alhamdulillah, rezeki anak yang bakal lahir agaknya, job masuk tak putus-putus..syukur ya Rahman..


ape pon ade kesempatan ni, rasa macam nak share something la kan..
hehehe dah 2 minggu pon berlalu.. 11.12.2011 aritu genap setahun umor mahligai bahagia yang aku bina dengan encik terchenta ni..jangan jeles aku kawen same dengan birthday sultan selangor;p.. Alhamdulillah..dalam dok excited tunggu kelahiran baby, tak de idea nak bagi apa kat tersayang aku tu sempena ulang tahun perkahwinan kami yang pertama ni.. rasa cepat sangat masa berlalu..rasa macam baru je bagi macam-macam dalam hantaran aritu..hehehe.. 


tak disangka-sangka..dia yang buat suprise kat aku..memang betul2 terharu la..rasa nak nangis peluk dia..
dia suruh bukak seat motor konon tengok kan ade tak pack lesen dia dalam tu..rupenye ade hadiah terbalut cantek buat aku. wrappers pon design sendiri ..wahaaa... so sweet...


aku?? siyes babe tak tahu nak belikan apa.. ape yg aku tau..kad + puisi cinta ikhlas dari aku istimewa buat tersayang ni.. ops kad pon design sendiri tau...hehehe..




macam-macam suprise aku terima.. pagi tu keluarga mak long dia dah tempah kek untuk kitorang, siap panggil kitorang datang umah potong kek. pastu petang pegi umah kakak ipar aku, pon diorang dah beli kek untuk kitorang..huhuhu.. syulur Tuhan atas rahmat dan kasih sayangMu buat kami semua.
doa aku moga cinta kami terus mekar sampai akhir hayat..dan Allah sentiasa merahmati keluarga kami..

LOVE U SO MUCH MYLOVE

26 Nov 2011

muharram

rasanya baru semalam muharram 1432h tiba..
...dan aku sibuk menjadi raja sehari
tapi waktu ini..
aku sedang menunggu detik...
bersama tulisan-tulisan jawi ini..
untuk membaca doa akhir tahun..


terlalu cepat masa berlalu..
sudah hampir setahun rupanya mahligai cinta 
yang aku bina ini..
moga tahun baru yang bakal menjelma sekejap lagi..
melimpahkan lebih rahmat
dan barakah Ilahi
buat aku sekeluarga...


dah 1433 tahun peristiwa hijrah berlalu
dan moga kita semua
terus mengambil iktibar
dari sejarah penuh makna itu...


SALAM AWAL MUHARRAM 1433H

17 Nov 2011

treasure hunt Al-Bajuri 2011

biar lah gambar-gambar je yang bercerita ye ;)


check point 1- ala soalan mcm kem motivasi..kacang je ;b

check point 3 - kene shooping plak..

check point 4 - senyum lebar hubby aku walaupon penat kene jogging 1 padang ;p

check point 5 - kemahiran hidup sungguh.. mujur dua2 hero tu berjaya buat..
kumpulan lain sume surrender ;p

check point 8 - sarbat tea satuuuu! hahaha.. 


 walaupon bukan kumpulan pertama habis..tp kami JUARA!!!



15 Nov 2011

baby pon treasure hunt gak

huhuhu..walaupon perut ni dah memboyot, tapi hati tetap rasa belia remaja je.. 
bila family Al-Bajuri umumkan untuk pendaftaran treasure hunt memang dah set nak masuk..
ape pun pujuk hubby aku ajak join..hehe. siap tempah baju lagi.


plan asal gorup aku, aku + hubby + adik + aya (sepupu) tak terkecuali si kecik naufal.
amik sempena name timangan naufal si lemet..excited daftar bagi nama kumpulan LEMETS. ye la semua pon sehat2 kalau pakai baju dah macam lemet (lepat ) :p


em lepas kenduri habis, kemas2.. terus tido. yela esok nak bangun awal. aktiviti berat ni. tapi malang nya, mak cik aku masuk wad, jadi aya tak jadi join. naufal pon xsehat. tengah meragam. mujur tunang adik aku ada, tak pasal-pasal dia kene main sekali..hehehe..


tak sia-sia bersusah payah aku  and the geng completekan semua task. sape sangka tuah baby..jadi JUARA !
hoooraaayyyyy!!


memang haru kumpulan lain=p





sebelum acara bermula..;p

inilah saat yang tak mungkin dilupakan

kenangan indah 2011

tengoklah betapa gembiranya si lemet naufal..habis je acara malam tu, sampai rumah dah 12.00 malam, terus kitorang gie rumah dia. dan video call awal-awal jangan bagi dia tido. bukan main seronok dia tarik2 hamper tu, xsempat nak bawa masuk rumah. walaupon dia dalam kesakitan, dia lupakan jap sakit dia demi hadiah yang lagi besar dari dia tu=)

baby dalam perut nie pon, bukan main lompat2 gembira, sampai 1.00 pagi masih aktif. dah la sepanjang aku berlari-lari treasure hunt die pon 360' pusing2 dalam perut..bukan mian lagi=)

yang lagi best, malam Sayembara Puisi Al-Bajuri 2011 malam minggu tu, aku jadi JOHAN gak..hehehehe..tambah-tambah la hepi.. memang rezeki anak betul. ape pon balik kali ni memang amat beerti buat aku=)

kesayangan aku nie pon nak masuk gak.. mujur lah aku dapat ilham nak tulis pantun kat tepi pantai ni

walaupon puisi tu dah basi sebab tulis tahun lepas. tapi tetap berjaya

yes.. dua kali juara=)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...